Translator just find you`r language.

  • Trykk for Bakst uten egg og melk.

  • **JULEBAKST UTEN EGG OG MELKEALERGI

    Brente julekaker. Ikke alle. Finske Pinner oppskrift.

    Sånn kan det rett og slett gå i julestresset eller ja med god hjelp av sofaen.
    Var jo så godt å sitte litt. Men det synes ikke kakene de ble heller sorte og
    uspiselige thi hi ..

    Se her :

    Ikke veldig delikate nei, tror de går rett i søppelen så kan jeg heller servere de under her.

    Der var det ingen kaker, men en liten tass som fant seg ett nytt sted å se tingeling fra er
    jo så spennende.

    Her er de finske pinnene før steking og



    Slik skal de se ut når de er ferdige. Gode ble de også og Dylan kan kose seg med de.

    Oppskrift.

    200 gr smør (jeg bruker såklart melkefritt)
    1dl sukker
    300 gr hvetemel

    Litt kakao eller oboy om dere vil ha sjokoladesmak.

    Alt sammen eltes sammen , lag små pinner rulles i perlesukker

    Stekes 190 grader ca 10 min

    Nå er det ikke mange dagene til julaften 3 dager bare, de kommer til å fly.

    I morgen skal jeg være det meste av dagen på sykehuset og avlevering av pakker
    håper jeg også å få til før kvelden er over. I tillegg er det gode nyheter her i huset.
    Gangen oppe er nesten helt ferdig mangler kun å male ett gulv (tar det over jul)
    og 3 hjørnelister trenger maling ja også lamper men da må vi ha elektrikker som
    vi sikkert ikke får tak i før over nyttår.. Men resten er ferdig hipp hurra.. Bilder kommer
    så fort jeg får tatt de ...

    Positiviteten bobbler her.. ha en strålende kveld.

    Follow Me on Pinterest

    Risknekk for alle også de med egg og melkeallergi !!

    Jepp det skal jeg bare få si dere at disse er gode og du kan enkelt variere smaken
    noe med sjokoladen du bruker.. kanskje litt apelsinsmak eller annet.

    Her i huset er det melkefri sjokolade som er tingen og disse risknekkene
    ble kjempegode, vi kjøper melkefri sjokolade på Meny (ligger i allergihyllene)

    Sjokolade

    Er lov å smake når en er med å lager (ikke lei seg her har bare munnen full av sjokolade thi hi )

    Voala risknekk.



    Oppbevares i boks kaldt så ikke sjokkisen smelter.

    Her er oppskriften.

    200 g sjokolade etter eget ønske (melkefri, lys, mørk, med eller uten smak)
    1 ss matfett (Delfia eller Flott)
    1 dl Kokosmasse
    2 ts vaniljesukker
    3 - 3,5 dl puffet ris

    Smelt sjokoladen over vannbad. Ha i matfett.
    Ta kjelen av varmen ha i resten av ingrediensene rør godt sammen.
    Spre det utover ett brett med bakepair, sett kaldt.
    Knekk til passe biter putt i boks og oppbevar kjølig/kaldt.

    Oppskriften fant jeg i allergikokebokken fra voksentoppen har bare tilpasset den litt :-)

    God sjokoladeknekk opplevelse.

    Follow Me on Pinterest

    Hjemmemekka pepperkakehus, på øyemål !!

    Hei og hopp faderalera osv..

    Søndag i dag ja ikke det at jeg tror dere ikke var klar over det , til og med fjerde søndag
    i advent, vi er nok ikke alene om å brenne 4 lys i dag + flere til.

    Skikkelig familiesøndag har vi hatt her i dag. Vi har laget sjokoladeknekk kommer
    oppskrift og bilder i eget innlegg så det kommer i riktig kategori i menyen..
    (Julebakst ved egg og melkeallergi)... Så gode at dere burde lage de selv om dere
    ikke har noen allergier.

    Vi har også mekka pepperkakehus. Etter en snartur ned på senteret hvor egentlig
    ikke fant så mye. Vi fant akuratt det vi trengte til huspyntingen må jo være godis
    Dylan kan spise og da er det begrenset..så her ble det pez og lovehearts med litt
    marshmalows til taket..

    Bare se her og ikke le av huset vårt.. thi hi

    Ikke glem at jeg har skjært delene med øyemål nå da.

    Å vi pynter og pynter, spiser masse sukker og pynter litt mer.

    Vakkert ble det og ingen som har ett så flott ett hus som oss.

    Dylan synes det var veldig godt med pepperkakedeig i går når vi bakte i går. Ble litt mye
    i magen men ikke for mye.



    Pepperkakene ble totalt misslykkede vet ikke helt hva som gikk galt, Jeg tror  kanskje
    ingrediensene var litt for varme når jeg hadde i melet, må lage en ny vending i morgen
    etter jobb, så får vi se.

    Har sittet her å sett på Hellstrøms jul med Anne Cath og Ingrid Espelid Hovig
    Damer med bein i nesa thi hi ...

    Nå lurer jeg på om det er filmtid eller hm kanskje ikke, får se

    Håper dere har en super søndag. Den nest siste i år.

    Har dere laget pepperkakehus ?

    Follow Me on Pinterest

    Tyske skiver for egg og melke allegikkere.

    Her kommer enda en oppskrift til de med egg og melkeallergi.

    Tyske skiver, de er veldig enkle å lage og smelter nesten på tungen.
    Fine å ha i de 7 slagene som en (skal) ha til jul.

    Før steking.



    Etter steking.

    Tyske skiver.

    300g Melkefri margarin
    130g Melis
    100g Potetmel
    300g Hvetemel

    Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin.

    Trill deigen til en pølse og legg den i kjøleskapet i ca 30 min.

    Ta ut pølsen fra kjøleskapet og skjær den i skiver som legges på stekebrett med bakepapir.
    Tykkelsen på kjekksene bestemmer du selv.

    Stekes 180-200 grader i 10-12 min

    Tips: tilsett kakao til deigen så får du sjokoladesmak på de.

    Tips : Strø gjerne sukker eller perlesukker på kjekksene før du steker de.

    kilde : Voksentoppen Allergi kokebok N-W-Damm & sønn

    Gledelig julebaking.

    Follow Me on Pinterest

    KAKEMANN UTEN EGG OG MELK

    Ikke altid like lett å finne ting å lage for alle oss med allergier, her i huset
    vil vi gjerne ha de samme tradisjoner som er rundt i de fleste hjem.
    Slik som å bake med barna i desember.

    Her er oppskrift på Kakemenn uten egg og melk slike som kan pyntes/males
    med konditorfarge.



    Husker ikke hvor jeg har fått den fra så om noen vet det er de som har gitt den til meg.
    ROP UT så jeg kan legge inn link til deg om du vil... Takker og bukker gjør jeg ivertfall.

     

    Kakemann uten melk og egg:


    2,5 dl rismelk
    250g sukker
    100g margarin (melkefri melange)
    1ts kardemomme
    1ts kanel
    2 ss hornsalt
    600g hvetemel


    Rør smør og sukker nesten hvitt. (Romtemperert smør er lurt.)
    Ha i rismelken, og resten av ingrediensene.

    Sett kaldt, ett par timer og gjerne over natten.

    Kjevl ut, bruk nok hvetemel til utkjevlingen, deigen  er klissete 
    stikk så ut figurer.
    Stekes på Ca 180 grader, midt i ovnen ca 10 minutter;
    til de begynner å bli gyldne under - men fortsatt er hvite oppå.

    Denne oppskriften holder til ca 5 brett fulle av figurer.

    Pynt med melis, mal de med konditorfare eller bruk fantasien.

    Kos dere i førjulstiden og håper dere koser dere med kakene.
    Ha i litt vanilesukker så blir de litt søtere

    Follow Me on Pinterest

    Pepperkaker uten egg og melk.

    For en stund siden fikk jeg en kjempekoselig mail fra en dame/jente som
    hadde oppskrift på pepperkakedeig uten egg og melk. Det var jo yppelig
    siden jeg prøver og prøver på det å finne kaker og annet godt som kan
    lages og faktisk smake godt uten egg og eller melk.

    Ikke lett i det hele tatt, det er mange som skriver oppskrifter ute på
    nett hvor de kun har erstatet melk og eller egg med noe annet og
    min opplevelse av det er at det ikke blir godt, ja noe av det blir spiselig
    men ikke godt.

    Her er litt bilder og oppskriften på pepperkakene uten egg og melk.

    Her er vi klare.

    Dylan stapper innpå ville helst bare spise deigen, helst med begge hender thi hi

    Godt med ekstra mel på.

    Før steking.



    Og i boks, gode ble de også, måten jeg finner ut om de er gode på er å gi en til
    David han sier klart i fra om det ikke er godt kakemonsen min :-)

    HER ER OPPSKRIFTEN :

    3 dl vann
    1/2 dl lys sirup
    2 ss kanel
    2 ss nellik
    2 ss ingefær
    750 g sukker

    Dette kokes opp under omrøring i en stor kjele. Skal kun ha et lite oppkok.

    Ta kjelen av platen og rør inn 2 ss natron.

    425 g smør ( uten melk)

    Denne skal være kald og tilsettes inn i den varme sirupblandingen og røres til den er blitt kald.

    Så skal du tilsette 1400 g mel, du merker fort når deigen er fin så ikke tilsett alt med en gang.

    Settes kaldt over natten også er det bare å bake neste dag. :)
    Stekes ved 200 grader i 8-10 minutter.

    Jeg stekte mine på 190 grader i 8 min det merket jeg var lurt etter at første brett ble
    brent. Du kjenner din ovn best.

    Håper noen andre og kan få glede av denne, kos dere med bakingen

    Follow Me on Pinterest

    wendysinfamilie

    42, Askim

    Velkommen til min blogg. Jeg er en dame på som blogger om vår hverdag med egg og melkeallergi hos minstemann og alt annet jeg inntereserer meg for i det siste er det blitt litt hekling. Har 2 sønner en født i 1992 og lillemann født i 2009 Vil du sponse meg med produkter du ønsker testet eller som premier til konkurranser er det bare å ta kontakt. Det gjør du om du lurer på noe også. twgutta.blogg@hotmail.com

    FØLG MEG GJERNE

    bilde bilde bilde

    Mine ti siste Instagram






    I Am Getting Clutter Free in 15 Minutes a Day

    Norske blogger
    Personligt

    Blogg TopplistaTopOfBlogs
    Blog Ping
    Blogglisten

    WendySinFamilie

    Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere
    Matbloggtoppen

    Meny



    ANNONSER
    AFFILIATE


    bilde



    free counters



    Arkiv

    hits