Translator just find you`r language.

 • Trykk for Bakst uten egg og melk.

 • *ALLERGI

  For dere med melkeallergikere i familien.

  Oatly er ett supert alternativ om du har melkeallergi/følsomhet.

  Jeg har funnet flest produkter på Coop Obs her i Norge men vi som bor så nærme sverige kjøper oftest
  i sverige og der har de mye bedre utvalg,
  Meny har også noe og de bestiller gjerne til deg om det er noe de ikke har men som du ønsker.

  Prisene her i Norge har jeg fått tilbakemeldinger på at varierer veldig fra 16 kr til 30 kr for 1 liter
  havremelk. I sverige koster den samme 14 svenske kroner.

  Dylan digger både melken og melken med jordber/bringebær smak, den siste får han som kos.
  Håper noen der ute kan få nytte av dette tipset, ta deg en tur innom nettsiden til Oatly
  der kan du se alle produktene som er tilgjengelig, er fler produkter lenger ut i Europa
  enn her hjemme, men det kommer vel hit og etterhvert som vi får øynene opp for produktene.

  Her er det både melk og eggallergi, den ferdige pannekakerøren inneholder desverre egg.
  Follow Me on Pinterest

  Kumelkallergi.

  Allergi mot kumelksprotein


  Ved kumelkeallergi overreagerer kroppens immunsystem på melkeproteiner enten ved å produsere allergiantistoffer (IgE) eller ved en aktivering av betennelsesceller eller en kombinasjon av disse. Hver gang man spiser mat som inneholder melkeproteiner, vil immunsystemet reagere allergisk ved utskillelse av mediatorer som f. eks histamin eller ved en T- cellemediert betennelsesreaksjon. Histamin skilles ut flere steder i kroppen og gir symptomer som for eksempel diaré, oppkast, magesmerter eller hudplager (elveblest, eksem).

  I kumelk finnes over 25 ulike proteiner som kan gi reaksjoner hos melkeallergikere. Noen er allergiske kun mot en av dem, mens de fleste har allergi overfor flere. Melk fra andre pattedyr som geit, hest og bøffel innholder mange av de samme proteinene slik at de aller fleste melkeallergikere må holde seg borte fra melk fra alle pattedyr. 

  Unntaksvis er det noen personer som kan tåle melk fra andre pattedyr enn ku. Man kan ikke bli allergisk overfor morsmelk. Men hvis moren selv bruker kumelk i sitt kosthold kan kumelksproteiner overføres til barnet via morsmelken og sensibilisere og eventuelt gi plager hos barnet.

  Symptomer


  Det er individuelt hvilke symptomer som oppstår ved melkeallergi. De kan være lette og ufarlige for noen, mens for andre kan selv små mengder melk føre til en kraftig allergisk reaksjon. Plager fra mage- og tarmsystemet er ganske vanlige, mens kløe i munn og hals, hovne slimhinner og pustebesvær ikke er fullt så vanlig, men det forekommer, og særlig hos små barn. Eksemoppbluss og elveblest i hud er vanligst hos små barn.

  Hvem rammes?


  Melkeallergi er den vanligste allergien blant små barn, noe som skyldes at kumelk er en matvare som ofte introduseres tidlig i spedbarnets kosthold.

  Omkring 2?5 prosent av norske småbarn (0-3 år) har denne allergien. Barna utvikler raskt toleranse, og noen er kvitt allergien etter allerede et halvt år, og de fleste går over innen 3-årsalder.

  Noen lever med allergien livet ut. Det finnes ikke tall på forekomst blant unge og voksne, men den antas å være godt under en prosent av befolkningen.

  Diagnostisering


  For å fastslå om det foreligger melkeallergi, vurderer legen pasientens sykehistorie og tar blodprøve til allergiantistoffer og en prikktest. I tillegg, for å bekrefte mistanken om melkeallergi, bør melk utelates fra kosten i en periode for deretter å innføres igjen.  Hos barn som har vært uten melk en tid p.g.a. kumelkallergi, bør det foretas en kontrollert provokasjon med kumelk for å vurdere om allergien er blitt borte.


  Hva kan erstatte melk?


  ? Drikke: Små barn bør ha en melkeerstatning, spesialtilpasset for allergikere (for eksempel Soya-Semp, ProSobee, Profylac, Nutramigen, Pepdite ). Denne fås på blå resept og kjøpes på apotek. Ungdom og voksne kan godt benytte melkelignende drikker som rismelk, havremelk, soyamelk mm. Rismelk og havremelk egner seg godt til bruk i matlagingen.  Det anbefales å finne alternativer til saft og brus som måltids- og tørstedrikk.

  ? I matlaging: Melkeerstatning fra apotek kan brukes i de fleste retter. Avhengig av hvilken rett det er, kan det benyttes eplemost, vann, ris-, soya-, kokos- eller havremelk.

  ? Andre meieriprodukter: Verken ost, margarin, smør, yoghurt, fløte, iskrem eller rømme kan brukes. Det finnes imidlertid melkefri margarin og erstatningsprodukter for mange av de vanligste meieriproduktene basert på soya, solsikke og andre plantebaserte råvarer.

  ? Næringsstoffer: Melk er viktig kilde til B-vitaminer, kalsium, proteiner og energi. Det er ofte nødvendig å benytte et kalsiumtilskudd når melk unngås. Kostholdet bør balanseres slik at det innholder tilstrekkelig med energi og næringsstoffer. Andre fett og proteinkilder må tilsettes kosten til små barn når melken fjernes.

  Hvor finnes det melkeprotein?


  Melk inngår i mange ferdigretter og industrimatprodukter. Det er derfor viktig å alltid lese ingredienslisten når man handler mat. Her er et utvalg av ord som brukes i ingredienslisten og som forteller at melkeprotein er en del av produktet:
  Crème fraiche, fløte, is, kasein, kaseinat, kesam, kvark, laktalbumin, margarin, myse, mysepulver, ost, ostepulver, rømme, smør, yoghurt, yoghurtpulver.
  Betegnelsene krutonger, sjokolade, kjeks og strøkavring kan også skjule melk. Kakaosmør har ikke noe med vanlig smør å gjøre og kan trygt brukes.

  Andre reaksjoner på melk


  Mange kan fortelle at de ikke tåler melk. Andre reaksjoner på melk kalles melkeproteinintoleranse og laktoseintoleranse.
  Melkeproteinintoleranse er en betegnelse som brukes når ingen laboratorieprøver kan bekrefte en allergi, men kostforsøk viser at melken virkelig ikke tåles. Ofte tåles små mengder melk, og reaksjonene kommer etter en lengre latenstid og er ofte ikke så alvorlige som ved allergi. 
  Laktoseintoleranse er overfølsomhet overfor melkesukker. Tarmens evne til å bryte ned laktose er nedsatt, noe som skyldes lav konsentrasjon av enzymet laktase som er ansvarlig for denne nedbrytningen. Laktoseintoleranse er ubehagelig, men ikke farlig. Mange kan tåle små mengder melk. I kostholdet inngår gule oster, laktoseredusert melk og ofte en liten mengde syrnede melkeprodukter.  Søtmelk og brunost må unngås.
  NAAF mener
  Dersom matvarer inneholder melkeprodukter, skal disse merkes fullstendig. Melk opptrer under mange navn. En samordnet, felles melkestandard er derfor et mål for NAAFs arbeid (for eksempel melk istedenfor kasein).  Melkeerstatningsprodukter (ris-/havre-/soyamelk) er havnet i samme avgiftskategori som leskedrikker. Dette gjør produktene unødvendig kostbare. NAAF har som mål å få fjernet denne avgiften. NAAF vil oppfordre matprodusenter til å opprettholde og utvikle matvarer som ikke inneholder melkeprodukter.

  Kilde : Norsk Astma Og Allergiforbund

  Follow Me on Pinterest

  wendysinfamilie

  42, Askim

  Velkommen til min blogg. Jeg er en dame på som blogger om vår hverdag med egg og melkeallergi hos minstemann og alt annet jeg inntereserer meg for i det siste er det blitt litt hekling. Har 2 sønner en født i 1992 og lillemann født i 2009 Vil du sponse meg med produkter du ønsker testet eller som premier til konkurranser er det bare å ta kontakt. Det gjør du om du lurer på noe også. twgutta.blogg@hotmail.com

  FØLG MEG GJERNE

  bilde bilde bilde

  Mine ti siste Instagram


  I Am Getting Clutter Free in 15 Minutes a Day

  Norske blogger
  Personligt

  Blogg TopplistaTopOfBlogs
  Blog Ping
  Blogglisten

  WendySinFamilie

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere
  Matbloggtoppen

  Meny  ANNONSER
  AFFILIATE


  bilde  free counters  Arkiv

  hits