Translator just find you`r language.

  • Trykk for Bakst uten egg og melk.

  • **BAKST UTEN MELK/EGG

    Vinterferie på Rhodes 😊

    Er virkelig å anbefale en tur til Rhodes Hellas om vinteren,  ja det er litt tungvint å reise dit siden du må ha minst en mellomlanding og gjerne to, men det er verdt det når du kommer frem er det som nydelig vår, litt vind må du regne med men du kan også nyte nydelig sol, kortbukse og t-skjorte 👕

    Det er ikke badetemperatur i havet eller ikke for oss ihvertfall, det var flere andre som tok seg en svømmetur på dagtid mens vi trenger litt varmere vann.

    Det er ikke for varmt for turer opp i høyden, her er vi oppe på Tsambika Monastery en tur som fort blir varm midt på sommeren, nydelig utsikt i høyden.

    Det er noen enorme cruiseskip som kommer inn året rundt til øya dette var ekstremt stort.

    Dylan ble veldig fornøyd med sin nye jakke fra #zara
    Alt i alt en deilig ferietur, dette er andre gangen vi har reist til Rhodes på denne tiden av året og ja vi håper det kan bli en tradisjon.
    #rhodes #Greece #winterholiday #vinterferie #wendysinfamilie #mammablogg #ferietid #rhodesisland #loverhodes #zara #strand #rhodesbeach #rhodescity #glede #familie #zararhodes #zaraclothes #sun

    Follow Me on Pinterest

    Eplepai egg og melkefri. OPPSKRIFT. Passer for alle.

    Her ble det i går bakt, en eplepai uten egg og melk.

    Den anbefalles på det sterkeste til alle for den ble kanon god.

    OPPSKRIFT.

     

    270 g hvetemel
    200 g smør uten melk
    2 ss sukker
    1/2 dl vann

    4-5 epler skrelles og kuttes i passe tynne båter/skiver
    passe med kanel
    3 ss sukker

    Smuldre smør og mel, ha i de andre ingrediensene. (jeg bruker foodprosessor, men kan gjøres for hånd).

    Trykk 2/3 av deigen i formen. (20-22 cm springform) Sett den i kjøleskapet mens du kutter opp
    eplene.
    Legg oppi eplebåter. Strø 3 ss sukker på og litt kanel.

    Kjevle resten av deigen og legg den på etter eget ønske over kaken. Strø et tynt lag med sukker oppå.

    Stekes på 175 grader i 55 - 60 minutter.

    Blir sprø og god og serveres lunken med is eller annet etter ønske. Her hadde vi noen is rester i
    fryseren både vanlig til oss og oatly vaniljeis til Dylan


    Denne blir nok laget igjen om ikke lenge, skal bare passe på så den blir slengt inn 1 time før den skal
    serveres for eplekake/pai er best lunken.



    Ble bare en pitteliten bit igjen når vi 4 hadde kost oss så god var den absolutt.

    Bon appetitt

    Follow Me on Pinterest

    Homemade cupcakes, muffins fra bunnen egg og melkefrie SÅKLART !

    Heisann.

    Her en dag fikk jeg det plutselig for meg at jeg skulle slenge sammen muffins til Dylan
    helt fra bunnen ingen pose men skikkelig husmor muffins, så jeg startet med å søke på
    cupcakes, fryktelig mye rart disse utenlandske oppskriftene har i , vi har jo ikke halparten
    av ingrediensene her til lands og ivertfall ikke i skapene mine, var til og med ting jeg ikke
    forsto hva var i noen ha ha ja ja jeg tenkte å undret og kom frem til at one cup
    prinsippet måtte være fint, funker jo inn the american.

    Så her er hva jeg gjorde.

    Finn deg en kopp, jeg brukte ett krus og bland alt med en visp.

    1,5 kopp hvetemel

    3 fjerdedels kopp sukker

    4 ss nesquick ha i til du får fargen du vil ha.

    1 ss natron

    1 fjerdedels kopp raps olje

    1/2 ts salt

    1 ss vinegar/edikk

    1 ss vaniljesukker

    1 kopp havremelk Oatly

     

    Fyll i formene , jeg gjør som på tv bruker en isskje som er til Dylans muffins og Oatly is.
    Stekes på 175 grader i ca 15 min se ann din ovn.

    Slik skal de se ut når de er ferdige :) La de kjøle seg helt før du pynter de.

    Vi mikset sammen smørkrem som du kan finne HER farget den rød(rosa)



    Så er det bare å kose seg , yummy :)

    Follow Me on Pinterest

    Oppskrift Vaniljeruter. Omgjort til egg og melkefrie

    Denne oppskriften fant jeg hos 4 barns mamma og siden det er gjærbakst
    kunne jeg lett gjøre den egg og melkefri.

    Oppskriften er som følger (dette er den egg og melkefrie)
    Følg linken eller erstatt havremelken med melk og melkefritt smør med melange
    om du ønsker den helt vanlige varianten men denne er super god den også.

    50 gr. tørrgjær

    150 gr. smeltet melkefritt smør

    5 dl lunka havremelk (oatly)

    1 dl sukker

    14 dl hvetemel

    Bland alt i en mix master, hell melken i det smeltede smøret så blir den lunken.

    La det heve 30 min i bollen med litt mel over og ett håndkle eller to

     

    Fyll :

    100 gr. Smeltet melkefritt smør

    1 dl sukker

    2 ss. Vaniljesukker

    Blandes, jeg smeltet smøret kastet alt oppi der og ventet litt så det ble litt avkjølt, så smurte jeg på.


    En lang avlang leiv.

    Som du først bretter ene siden mot midten så den andre over der igjen.

    la heve ca 30 min, sett ovnen på 225 C

    Spray på rikelig med vann (jeg bruker en egen blomstersprayflaske som er kun til bakst)

    Strø på perlesukker

    Stek de ca 10 min avhengig av ovnen din, til de er gylne.



    Nydelige kaffekaker eller bare til kos. Dylan synes de var kjempegode. og det gjorde vi andre også.

    Tusen takk 4 barns mamma, håper det er i orden at jeg gjorde den egg og melkefri og delte den
    på ny :)

    Tar litt over timen å lage så det er bare å kaste seg rundt :) Lykke til

    Follow Me on Pinterest

    Cake Pops er jo bursdag i huset om noen timer. Uten egg og melk !

    Hallois.

    Her i huset har vi tradisjon med kake og gaver på sengen til bursdagsbarn, så da ble det
    kakebaking etter jobb i dag, phew nå er de klare ja her ble det som dere skjønner
    av overskriften Cake Pops er jo så inn med de så da måtte jeg slenge meg på trenden.

    psst. Har fått tak i hvit sjokkis fra England de er på vei i posten "GLEDE"

    Her er bilder av godsakene, var ikke så lett å ta bilde, litt trøbbel med lys og ja kamera er
    ikke som det skal men noen bilder ble det.

    Ganske stolt av mine aller første Cake Pops, riktig så vakre ble de he he

    Tok bildene før de gikk i kjøleskapet for andre gang så de er litt glinsette, de stivner helt i kjøleskapet,
    Nå får jeg jo den hvite sjokoladen uten egg og melk til feiringen så da går planene i oppfyllelse regner jeg
    med, da blir det helt andre til feiringen.

    Hva synes du om de ?

    De er laget av muffins (Du finner de HER), blandet med sjokoladeglasur, før de ble dyppet i sjokolade og pyntet.
    Alt egg og melkefritt såklart. Men lages jo på samme måten med.



    Lek ble det tid til også i dag. Dylan synes det er super morro å bli kjørt i den store lastebilen sin, det har
    jo ikke vært noe godvær så den er fortsatt inne.

    Men nå ser det lysere ut, håper det stemmer at det blir godvær i morgen.

    Tok sin tid med cake Pops en så da ble det litt sent innlegg..

    Nå er det bena opp og blogghopping med tv på veggen hos meg.

    Hva gjør du akuratt nå ?

    Follow Me on Pinterest

    Vaffler uten egg og melk !

    Disse merkes ikke at de er laget uten egg og melk, nam nam vaffler liker vel alle.



    250gr smeltet smør uten melk

    10 dl havremelk dette er ca ha i litt og litt på slutten

    1ts bakepulver

    10dl siktet hvetemel

    2dl sukker

    1ts vaniljesukker

    1/2 ts malt kardemomme

     

    Bland alt sammen å la stå i en halv time før steking.

    Glade dager med vaffler.

    Follow Me on Pinterest

    Fastelavensboller Egg og Melkefrie.

    Heisann.

    Ville legge ut denne for seg selv så den ikke gjemmes nede på ett annet innlegg.



    Pyntet med melis og litt reven melkefri sjokolade.

    OPPSKRIFT (uten egg og melk)

    1 kg hvetemel
    2 dl sukker
    1 ts kardemomme
    200 gr melkefritt smør
    50 gr gjær (1pk tørrgjær)
    6 dl havremelk

    Jeg blander alt sammen i kjøkkenmaskinen, smelter smørret og blander det med melken før
    jeg heller det også i maskinen, elter godt lar den heve i ett par timer, del deigen 24 og etterhev
    i 15 - 20 min. sprayer med vann rett før steking (bruk gjerne en slik sprayflaske til blomster)
    Her blir vår brukt kun til bakst. Spray gjerne en gang midt i steketiden da blir det flott stekefarge.

    Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 min.

    Om du ikke har noen allergier bytter du bare til vanlig melk og smør voala blir det samme. nam nam

    Testet ut nytt fyll for Dylan i dag

    Idun mors hjemmebakte vanniljekrem. skal ta ett bilde å legge inn her av posen bare jeg
    får kjøpt inn en ny.
    OBS OBS
    Fyllet inneholder laktose så har du laktoseintoleranse kan du ikke bruke denne.

    Bruk da gjerneden under her i stedet, den er havrebasert .

    Den kan vispes opp så den blir luftig. Kjenner du ikke merket Oatly kan du lese mer HER

    Follow Me on Pinterest

    Innbakte horn ! Oppskrift ! Uten egg og melk !

    I dag var det horn med pizzafyll på menyen.

    Ble jo ikke helt som det pleier siden det bare var jeg og Dylan som var
    hjemme , vi koste oss vi og nok horn var det også thi hi

    David sveipet innom å rasket med seg noen før han føk ut sammen med kompiser.

    Og Terje sveipet også innom rasket med seg en pose full av nystekte horn og rett
    tilbake på jobb det bar, så ja da sitter jeg her da. ja ja nå var det denne oppskriften



     Dagens fyll, siden jeg lagde 1,5 deig og en pakke pizzafyll holder akkurat til 1 deig lagde jeg ett brett med
    sjokisfyll også nam nam.

    Photobucket

    OPPSKRIFT (uten egg og melk)

    1 kg hvetemel
    2 dl sukker
    1 ts kardemomme
    200 gr melkefritt smør
    50 gr gjær (1pk tørrgjær)
    6 dl havremelk

    jeg blander alt sammen i kjøkkenmaskinen, smelter smørret og blander det med melken før
    jeg heller det også i maskinen, elter godt lar den heve i ett par timer, del deigen i 4 deler
    rull ut til en runding så stor du får den og del i 8 deler, ha på ca 1 spiseskje med
    pizzafyll og rull sammen fra den brede enden mot den spisse enden og etterhever
    i 15 - 20 min. sprayer med vann rett før steking (bruk gjerne en slik sprayflaske til blomster)
    Her blir vår brukt kun til bakst.

    Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 min.

    Om du ikke har noen allergier bytter du bare til vanlig melk og smør voala blir det samme. nam nam

    Vel bekomme.

    Follow Me on Pinterest

    Banankake !! Melk og eggfri

    Fikk plutselig lyst på banankake og hadde hørt at det kunne lages uten egg og melk.
    Og det var helt riktig jeg fant oppskrift på matoppskrift.no forandrett litt på den
    siden jeg ikke hadde alt som sto i oppskriften og resultatet ble kjempebra.

    Her er resultatet mitt og oppskriften.

    Nam Nam kake lukter godt.



    Og smaker godt.

    Kaken

    4,5    dl    hvetemel gjerne blandet med litt grovere mel.
    3    dl    sukker
    1    ts    vaniljesukker
    2    ts    bakepulver
    2    ts    natron
    1,5    dl    vann
    1    dl    smeltet melkefri margarin.
    2    stk    bananer, mosede Jeg hadde i 3 små.


    Bland alt det tørre. Ha i vann og smeltet margarin Smør en rund form og ha røren i.

    Stekes på 175 grader i 60 min.
           
    Glasur:

    100    gr    melkefri margarin
    250    gr    melis
    1,5    ss    kakao
    Ca 2    ss    vann (eller kaffe, det gir litt mer smak)

    Bon apetit.

    Follow Me on Pinterest

    Wienerbrod egg og melkfrie. Oppskrift

    Heisann.

    Nå ligger Dylan å sover duppen sin og jeg har vært i full sving hele morgenen.
    Så da tar jeg meg tid til å dele oppskriften på de gode wienerbrødene jeg bakte
    i går. Egg og melkefrie er de også.

    ca 25 stk

    Ingredienser :

    25 g Gjær
    2 dl kaldt vann
    200 g melkefri margarin (romtemperert)
    2 ss sukker
    1/4 krm salt
    ca 6 dl hvetemel (400 g) Deigen skal bli smidig så den kan kjevles ut på benken.

    Fyll :

    75 g melkefri margarin
    2 ss sukker
    2 ts vaniljesukker
    litt salt
    1/2 ss hvetemel

    Hva gjør du :

    Fersk gjær smuldres i det kalde vannet. Rør til det er oppløst.
    Tørrgjær røres ut i det kalde vannet med en stavmikser (gikk fint å ta det raskt i kjøkkenmaskinen)

    Tilsett margarin i små biter, sukker , salt og hvetemel.

    Arbeid deigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være smidig.

    Kjevle deigen ut til en stor firkant ca 40 x 40 cm, på melet benk.

    Skjær deigen i små firkanter ca 8 x8 cm

    Fordel fyll i midten av hver firkant og brett de fire hjørnene over fyllet.
    En liten ts på hver.



    Legg firkantene over i muffinsformer på stekeplaten.
    Dekk de til å la de heve i ca 2 timer.

    Stek250 grader i 6 - 8 minutter på midterste rille.



    Avkjøl og ha på litt melis eller melisglasur rett før servering.



    Veldig enkel å lage ikke noe hokus pokus.

    De kan godt fryses ned, varm de litt før servering.

    Håper noen kan ha nytte av disse og du trenger absolutt ikke være allergisk mot egg og eller
    melk for å like disse. De gikk ned på høykant hos alle oss andre i huset også.

    Kilde til oppskrift : Voksentoppens allergi kokebok.

    Follow Me on Pinterest

    Boller med havremelk, egg og melkefritt !!

    Heisann.

    Endelig fikk jeg ånden over meg til å teste det å lage boller på havremelk.
    De ble faktisk veldig bra.



    Vi handler jo dette i sverige men du får kjøpt melkefritt smør i de aller fleste butikker
    i Norge og Oatly havremelken får du kjøpt på Obs og Meny ivertfall.

    Deigen ferdig hevet, ser da bra ut ja.

    Klare for ovnen.

    Ferdige, ser bra ut vel.



    Både Dylan og David (18åringen min) synes de ble bra. Jeg har selv spist 3 stk og det
    er god bollesmak i de.

    Oppskriften er slik.

    1 kg hvetemel
    2 dl sukker
    1 ts kardermomme
    200 gr melkefritt smør
    ca 6 dl havremelk
    50 gr gjær (tørr)

    Jeg blander alt det tørre i mixeren, så heller jeg altid melken i smøret og tilsetter det mens
    mixeren går rundt.

    Stekes 250 grader i ca 10 min.... Pensle med vann. Jeg sprayer vann med en slik blomstervanner.
    gjerne en ekstra gang mens de er i ovnen, så får de riktig fin brun farge.

    Bon appetitt.

    Follow Me on Pinterest

    Nystekte Rundstykker kjøkkenvakt.

    Heisann.

    Har en følelse av at jeg har stått hele dagen frem til nå på kjøkkenet,
    er der en kvinne hører til ... thi hi

    Jeg lurte i dag på om jeg skulle bake men det er for tidlig kan ikke bake
    kake til torsdag og fredag allerde i dag, det får jeg gjøre på Onsdag kveld.
    Så da ble det rundstykker, jeg irriterer meg over at jeg ikke får til å bake dette
    så i ett siste krampetak skulle jeg prøve meg en gang til.

    Så jeg ryddet og vasket hele kjøkkenet og satte i gang.

    Blandet dette.

    750-800 gr hvetemel
    50gr gjær
    5dl vann
    2ts salt
    75gr smør uten melk

    De er såklart eggfrie og melkefrie.
    Jeg kastet mel, gjær, smør, vann og salt i kjøkkenmaskinen, tok den ut eltet litt satte den
    i en bolle med mel over hevet den i 40 min til dobbel størrelse, rullet ut til boller.
    Heva igjen til de var fluffy stekte de 10min på 225grader.
    Smurte de med vann før steking

    Her er resultatet.

    Deigen ble iverfall bra.

    Det gjorde rundstykkene også.

    Lette og fine, smakte riktig godt. Neste gang skal jeg bytte ut litt av det lyse melet med litt grovere
    så det blir litt mer mat i de.

    Dylan spiste 2 stk med melkefritt smør på når de var nystekte ikke en smule til spille.



    Så endelig fikk jeg det til, nå skal jeg holde meg til denne oppskriften til jeg har skikkelig taket
    på det, dere brødbakere der ute vet vel om det går fint å bytte litt av hvetemelet med grovere
    mel
    uten at de igjen blir blytunge ?

    Så etter at jeg var ferdig å steke ble det opprydding igjen, flink ja for kjøkkenet er strøkent
    og det ligger nystekte rundstykker på benken.

    Pleier du å bake rundstykker eller kjøper du helst ferdige til å varme opp ?

    2 dager igjen.

    Follow Me on Pinterest

    Min første kake med Amerikansk fondant ! Egg og melkefri.

    Da har jeg endelig laget min første kake pyntet med amerikansk fondant.

    Den fondanten jeg har brukt inneholder Marsmellows, melis , vann og matfett
    under har jeg hatt på smørkrem den uten egg eller melk så denne
    kaken kan Dylan også spise.

    Smaken på fonduen ble faktisk ganske bra, smaker egentlig mest melis og ble ikke så søt
    som vi trodde den skulle bli.

    her er kaken dekket med smørkrem, jeg valgte å ta smørkrem med sjokoladesmak
    (oboy = ingen melk) siden det var sjokoladekake jeg hadde bakt. hemmeligheten til
    sjokoladekaken uten egg og melk finner du i menyen på bloggen under der det står bakst
    uten egg og melk.

    Voala er så stolt så, ble ikke som jeg tenkte men planer er til for å forandres, men neste gang
    skal jeg pynte den slik jeg hadde tenkt i dag er jo ikke lenge til det blir en ny
    har jo bursdag om 11 dager :-))



    Jeg ble veldig fornøyd. ba svigers opp på kaffe og kake kos det på en helt vanlig søndag.

    Oppskrift på fondanten.

     

    200 gram marshmellows

    2 ss vann

    2 ss matfett(smeltet)

    ca. 500 gram melis

    Ha vann og marshmellows i en stor bolle sett det i mikron ca 1.5 ? 2 min til

    det puffer opp.Ta det ut og ha matfettet (og farge hvis man ønsker det)

    og rør godt .Ha i melisen litt av gangen og rør godt.(jeg bruker mixeren

    så lenge den orker å dra, så heller jeg det ut på et bake underlag og knar/elter

    inn resten av melisen og den er ferdig til bruk.) Denne mengden

    passer til en normalt stor kake og litt blomster.

    Denne holder lenge i plastpose e.l i kjøleskap..Når du har hatt den

    i kjøleskap må du ta den ut litt før du skal bruke den, og elte den litt før du

    kjevler! Jeg bruker mel (ikke melis) når jeg elter ut, den kan være litt klebrig.

    Follow Me on Pinterest

    Dylan sin første bursdagskake !! Thi Hi Egg og Melkefritt

    Jeg er såååååååååå stolt av meg selv, i dag har jeg laget dylan sin aller
    første bursdagskake, og den er laget til ja det skal være ett bamsehode thi hi

    Jeg har bare kuttet en sjokoladelangpanne kake og pyntet den.

    Den er melk og eggfri og smaker kjempegodt, den kommer i likhet med muffinsen fra
    møllerens.

    :-))



    Hva synes du ?



    Er nesten så jeg må sende ett takkebrev til møllerens for super flott ferdigpakke for oss med
    behov for kaker uten egg og melk.



    Bakte en pose med muffins også, de er såklart melk og eggfrie de også.



    Smørkremen fikk jeg oppskrift av moren til Camilla, (mammaen til Oliver)

    50g melkefritt smør
    50 g flott matfett
    300g melis
    2-3 ss vann
    1,5 ts vaniljesukker

    Bon appetitt håper noen kan ha nytte av tipset.. veldig enkelt og godt å lage som alle kan spise
    ikke bare de med allergier.

    Follow Me on Pinterest

    SMØRKREM UTEN EGG OG MELK

    Jeg var så heldig å få en oppskrift på egg og melkefri smørkrem til å ha på
    muffins og kaker, jeg testet den i går som dere kan se HER.

    Siden det er så mange der ute som har barn med disse allergiene vil jeg
    gjerne dele den med dere.

    100g mykt smør usaltet og uten melk
    300g siktet melis
    1,5 ss kakao
    1,5 ts vaniljesukker
    3 ss vann (står kaffe men jeg liker ikke kaffe så byttet ut med vann)

    Her ser dere resultatet



    Fikk en på hvit smørkrem også men vil teste den først før jeg deler den, så om den er god kommer
    den i løpet av en ukes tid, skal jo teste den på søndag når jeg skal lage bursdagskake til
    Dylan sin store 1 års dag Mandag 26.07.10

    Husk å bli med på konkurransen jeg har hvor du kan vinne en bukse til din søte lille,
    du kan velge fra str 56 til 98 :-)) Se uder konkurranse i menyen på hovedsiden min :-))
    Konkurransen avsluttes 26.07.10 det eneste du trenger å gjøre er å gjette
    vekten til Dylan på den dagen.

    Har du egg og melkefrie oppskrifter del de gjerne med meg :-))
    Follow Me on Pinterest

    Muffins uten egg og melk (Møllerens)

    Hei og hopp !

    Dette har vært en super dag selv med regnværet. Fikk reklame i posten om at det var tilbud,
    på  cola 12 stk 1,5 litere til 100kr på coop obs. Så vi fartet ut tenkte vi kunne kjøpe inn til
    bursdagen til Dylan.
    Når vi kom ut der tenkte jeg at jeg skulle handle inn det jeg trengte til å lage en kake jeg
    fant som var uten egg og melk, i det jeg står å titter så ser jeg plutselig noen store
    poser fra Møllerens, en med sjokoladekake, en med muffins og en med brownies.
    hmm tenker jeg å leser ivrig på pakken, det er ikke melk eller egg i noen av de utenom
    brownisen så jeg slenger med ett par poser og raser hjem slenger frem bakemaskinen
    svisj muffins,
    I tillegg har jeg vært så heldig å få en oppskrift fra moren til ei venninde (Camilla)
    på smørkrem uten egg og melk. Jeg serverte de til David 17 åringen min og spurte
    hva han synes, han sa mmm disse var gode, så JIPPI dette er jo helt supert.
    Så til dere med barn eller om dere selv har egg og eller melkeallergi løp å kjøp.

    Her er resultatet.







    Nå er jeg super happy ingen fler misslykkede forsøk på å lage muffins som smaker pjuk
    for disse er super gode. Nam Nam

    Så om dere som ikke har allergier får besøk av noen med allergi for egg og eller melk
    så er dette en kjempe enkel kaffekos å slenge på bordet..

    Kjenner du noen med slike allergier ?
    Follow Me on Pinterest

    Melk og eggfri sjokoladekake !!

    Yes finaly a cake that i can serve to guest`s.... Egg and Milkfree..

    Som dere vet må Dylan foreløpig klare seg uten mat med egg og melk, dette
    fordi han er allergisk mot disse tingene.
    Dette er noe han mest sansynlig vokser av seg, han hadde mindre utslag sist
    vi var å testet han, og vi har ny time tidlig i august, håper vi da ser null utslag på
    begge deler så han så smått kan få egg og melk, men vi får se..

    Tilbake til kaken, jeg kom på i går at jeg fikk jo med ett hefte av legen til Dylan når vi
    skulle begynne med Nutramigen (mme erstatnig uten melkeproteiner)
    Denne får du på blå resept om du får skriftlig bekreftelse av en barnelege.

    Her er kaken i bilder.



    Før steking



    Ferdig stekt



    Pyntet med melis



    Første stykke til far i huset, han har nå spist halve kaken helt alene så kaken besto !!

    Her er oppskriften :

    Sjokoladekake med glasur
    4 1/2 dl hvetemel
    3 dl sukker
    3 ss kakao
    3 ts bakepulver
    2 ts vaniljesukker
    1 ts natron
    1 dl Nutramigen-blanding
    3/4 dl olje
    2 dl kokende vann

    Alle de tørre ingrediensene blandes godt, gjerne i en kjøkkenmaskin.
    Nutramigenblandingen, oljen samt det kokende vannet tilsettes. Legg bakepapir i bunnen av
    en rund form (24 cm i diameter) og hell i røren. Stek ved 175°C i 40-45 minutter.

    Glasur: 1 1/2 - 2 dl melis
    1 1/2 - 2 ss vann

    Sikt melisen så den er fri for klumper. Tilsett vannet og rør glasuren blank og jevn.
    Hell glasuren over den kalde kaken.

    Du finner den og flere oppskrifter på meadjohnson.no

    Denne kaken var ivertfall helt flott å servere gjester som ikke er allergiske i tillegg til
    de som er allergiske, den er veldig mektig men god.

    På søndag skal jeg forsøke meg på en fruktpai med gele på toppen..

    Har noen du kjenner allergier ?

    Sitter du inne med en melk og eggfri kake oppskrift må du gjerne dele den med meg.
    Follow Me on Pinterest

    Jeg er ingen brødbaker !!!

    Det har jeg egentlig altid hatt i bakhodet, har forsøkt å bake brød ett
    par ganger men det blir altid noe galt med de.
    I dag prøvde jeg igjen, egentlig skulle jeg ikke bake brød men boller..

    Hvordan ble det da brød og ikke boller, jo lett.
    Jeg kjøpte en ferdig pose med lys melblanding uten egg, melk og gluten.
    Det står på posen til boller, brød osv.. Så jeg tenkte supert det må jeg teste
    til bursdagen til Dylan... blandet i det som skulle og endte opp med en smørje
    en smørje som ikke kunne rulles til boller så da ble det brød, men usj
    det ser ikke bra ut. Tar imot tips til hva jeg kan ha på toppen for bedre utseende.

    Her ser dere hvordan det så og ser ut..



    Rennende deig, det står på posen hell deigen i formen så er vel slik det skal være.



    Etter heving, tror jeg må ha større form, men brukte det som sto 1,5 liter



    Voala ferdig, men ser ikke veldig god ut.



    Inni ser den ut som en helt vanlig loff og smaken var helt grei, ikke god men helt grei.
    Tror jeg må tilsette litt mer mel og vannilje sukker så kanskje den kan fungere som bolle deig.
    Det blir neste gang... Har en med grov melblanding vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den.

    Baker du brød selv ?
    Follow Me on Pinterest

    Klarte ikke å la vær. MUFFINS

    Jeg klarte ikke å la den oppskriften på muffins som jeg fant uten egg og melk ligge.
    Så her er det nå rykende færske muffins.. Nam Nam.

    Jeg forsøker å finne mest mulig til vi skal holde 1 års dag for Dylan, tenkte jeg skulle
    ha festen hans helt egg og melkefri siden det faktisk er han som blir feiret.

    ikke ble de ille heller thi hi. Trenger ikke middag i dag.

    Her ser dere resultatet.



    Her er de akkurat tatt ut av ovnen, store og flotte.



    Pyntet med melis med litt kakepynt på. Nam Nam



    Ble veldig fornøyd med de.
    Jeg hadde i litt Oboy pulver ble fine og lyse med ett hint av sjokolade smak.

    Er det lenge siden du bakte noe ?
    Pleier du å bake muffins ?
    Follow Me on Pinterest

    Muffins uten melk og egg.

    Her er en muffins oppskrift uten egg og melk.

    Denne gir ca 40 muffins eller 20 store.

    9 dl hvetemel
    1,5 dl sukker
    5 ts bakepulver
    1 ts salt
    0,2 ts natron
    3 ss olje
    3 ss vann

    De 3 neste blandes i egen liten skål.

    2 ts bakepulver
    4 dl eplejuice
    1,5 dl olje (helst soyaolje)

    Bland mel, sukker, bakepulver, salt og natron i en stor bolle.
    I en mindre bolle blandes olje/vann/bakepulver, deretter tilsettes eplejuice og oljen.
    Bland dette inn i den tørre blandingen. Rør godt og fyll hver muffinsform 2/3 full.
    Stekes ca. 18 min. eller til de er gyldne på 200 grader midt i ovnen.

    Tips : om du vil ha noen sjokolade muffins ta litt av røra å mix inn litt sjokoladepulver.
    OBS: nesquik kan inneholde spor av melk.. BRUK OBOY

    Oppskriften fant jeg på matoppskrift.no

    Jeg skal teste å lage den en annen dag da kommer det selvfølgelig bilder og smaksopplevelse.


    (Kilde)

    Håper det smaker.
    Follow Me on Pinterest

    Sjokoladekake uten egg og melk !

    Nå har jeg forsøkt meg på sjokoladekaken uten egg og melk som jeg fikk for en stund siden.
    Den ble faktisk ganske så god. Falt sammen i midten for meg en
    stund etter jeg hadde tatt den ut men det kan vel skje den beste..
    Her er bilder av den.



    Her er den akuratt kommet ut av ovnen. Ser jo bra ut og luktet som sjokoladekake.



    Har ikke firkantet fat. (Må ønske meg) Her ser dere den har falt sammen i midten..
    Måtte forme den litt for å få den over på ett fat.

    Har du en ide om hvorfor den falt sammen i midten ?
    Follow Me on Pinterest

    Sjokoladekake ved MELK og EGG allergi.

    Fikk denne av en av jentene på babyverden.

    Jeg har ikke bakt den selv enda men det skal jeg i morgen.
    Da skal dere både få se og høre om resultatet.

    Ingredienser:

    400 g sukker
    375 g hvetemel
    55 g kakao
    2 ts natron
    4 3/4 dl vann
    1,5 dl matolje
    1 ts vaniljeessens
    2 ts eddik (7%)

    Glasur:
    200 g smør (melkefritt)
    2 ss kakao
    5 dl melis

    Fremgangsmåte:

    Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje,
    vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

    Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 30x20 cm).
    Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen.
    Løft kaken ut av formen ved dra i sidene på bakepapiret,
    eller hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

    Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken.
    Del kaken opp i passe store biter.

    Har du ett eller fler barn med allergi ?

    Follow Me on Pinterest

    wendysinfamilie

    43, Askim

    Velkommen til min blogg. Jeg er en dame på som blogger om hverdagen med egg og melkeallergi hos minstemann, hekling og våre reiser og alt annet jeg innteresserer meg for Har 2 sønner 1992 og 2009 3 katter og masse fisker i dammen i hagen. Vil du sponse meg med produkter du ønsker testet eller som premier til konkurranser er det bare å ta kontakt. Det gjør du om du lurer på noe også. twgutta.blogg@hotmail.com

    FØLG MEG GJERNE

    bilde bilde bilde

    Mine ti siste Instagram






    I Am Getting Clutter Free in 15 Minutes a Day

    Norske blogger
    Personligt

    Blogg TopplistaTopOfBlogs
    Blog Ping
    Blogglisten

    WendySinFamilie

    Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere
    Matbloggtoppen

    Meny



    ANNONSER
    AFFILIATE


    bilde



    free counters



    Arkiv

    hits